6 начина да поддържате форма у дома

Въртящи се стойки за лицеви опори
Spread the love

Има много причини, поради които може да не успеете да стигнете до спортната зала, за да тренирате. Ето защо все повече хора залагат на домашния фитнес, който може да бъде също толкова ефективен. Независимо обаче къде поддържате форма, задължително е преди това да загреете, за да подготвите тялото си за предстоящото натоварване, както и за да избегнете риска от контузии. След като сте го направили, може да пристъпите към упражненията. Ето и няколко прости начина, с които да 11111111111111поддържате форма в комфорта на собственото си жилище:

  1. Планк.

Едва ли има по-просто упражнение от планка. Още по-хубавото е, че дори и не са ви необходими домашни фитнес уреди. Не бива обаче да се подлъгвате. Може да изглежда просто, но това далеч не означава, че е лесно за изпълнение. Застанете в позиция лицеви опори на пръсти с изпънати гръб и крака, образувайки права линия чак до раменете. Стегнете корема и седалищните си мускули и опитайте да задържите тази позиция с прави ръце за около 30 секунди. Когато станете по-издръжливи, опитайте да добавяте  по 10 секунди към времето, в което изпълнявате планка.

  1. Видео тренировка у дома.

В интернет вече може да намерите огромно разнообразие от видео упражнения и тренировъчни планове, които можете да опитате и при вашия домашен фитнес. От интензивни кардио тренировки до по-спокойни сесии – има по нещо за всеки. Има стотици тренировки, от които да избирате, както и съвети относно храненето и спазването на здравословен начин на живот.

  1. Опитайте танците.

Ако упражненията не са вашата страст, защо не опитате да танцувате? Това е фантастичен начин за правене на домашен фитнес, тъй като може да включва интензивни кардио упражнения, както и да бъде страхотно забавление. Освен това, тъй като сте в уединението на собствения си дом, вие буквално можете да танцувате така, сякаш никой не гледа! Каквато и музика да харесвате, каквато и форма на танци да предпочитате, раздайте се в хола си.

  1. Скачайте на въже.

Въжето не е само детска играчка. Всъщност това е много ефективен и достъпен аксесоар за домашен фитнес. След като овладеете техниката, ще откриете, че скоро ще останете без дъх и че ще почувствате леко парене в мускулите на прасеца. Освен тези предимства, той е чудесен и за подобряване на баланса и координацията.

  1. Йога.

Δίσκος 50mm 10kg_161272Йогата е една от най-добрите тренировки, които можете да добавите към режима си за домашни упражнения. Всичко, от което се нуждаете, е постелка и удобни дрехи и сте готови да започнете. Практикувайки йога у дома, можете да изградите сила и стабилност в цялото си тяло, както и да надградите своята гъвкавост.

  1. Използвайте стълбите.

Някога оставали ли сте без дъх, докато се качвате и слизате по стълбите в дома си? Е, защо да не включите този ефект в домашната си тренировка? Допълнителното съпротивление, което получавате от гравитацията, означава, че стълбите във вашия дом са идеалният аксесоар към всяка кардио тренировка. Можете да използвате само едно стъпало като част от тренировка по степ аеробика у дома или просто да бягате нагоре и надолу по тях. Това ще повиши вашата сърдечно-съдова форма, както и ще подобри силата на краката.

Facebook Comments

Related Post