Видове битумни керемиди и избор за покриви

hydrostop
Spread the love

Битумните керемиди са произведения на съвременната индустрия, които се явяват алтернатива на класическите изпечени керамични керемиди. Те са различни видове в смисъла на техните спецификации и според начина на приложение. Така че изобщо не е достатъчно да видите един модел и да започнете да осмислята как ще го инсталирате на вашия покрив. Тоест вие може да направите проект, може да знаете какво искате, но първо трябва да намерите подходящия модел.

bitumni keremidiИма модели различни по цвят: от класическото охра-червеникаво, кафяво, зелено, синьо, неутрални цветове. Има модели различни по форма, някои са класически правоъгълни, има модели лястовички, боброви опашки, има модели инсталирани така че да създават усещане за тухлена стена, има такива дизайнерски и нестандартни форми. Има видове керемиди според инсталацията и приложимостта, а информацията е дадена от производителя и е описана в сайтовете където се предлагат видове битумни керемиди.

Битум и приложение при покрива

Няма как ако ви се е налагало да правите нов покрив да не сте чували за битумни керемиди. А за тези, на които им се налага сега да правят покрив и получат предложения за алтернатива  на класическите керемиди, ето няколко важни неща за тези направени от битум. Те се наричат битумни керемиди (шингли) и се използват като покривно покритие със забележителен резултат.

Битумът се използва за своите адхезивни и хидроизолационни качества в продължение хиляди години още от първите древни цивилизации, което го прави един от най-старите известни инженерни материали, използвани и до днес. Днес той е особено популярен в покривната индустрия, тъй като може да създаде водонепропусклив слой, който дълго ще предпазва изградената архитектура.


Обикновено терминът битум се използва взаимозаменяемо с думата асфалт, като субстанция, която е лепкава, вискозна и водоустойчива. Универсалността на битума го превърна в един от най-търсените строителни материали в света; така повече от 100 милиарда тона се използват всяка година по целия свят. Технологичният напредък позволи развитието на качествата на битума, така че той да бъде още по-издръжлив и използваем в най-различни покривни и пътни настилки.

Що се отнася до качествата на битума използван за покривни покрития, той има множество предимства, които го правят отличен материал.

Пословични са неговата версатилност в ползването при различни видове покриви и сгради; хидроизолацията осигурява суха среда за нормално функциониране на жилищата; лесна поддръжка за по-дълготраен покрив; издръжливост на климатични условия и сравнителна рентабилност.

bitumni keremidi geneva docke

Съветът ни към всеки собственик на имот, на който му предстои смяна на покрива или изграждане на нов такъв, сам да се запознае с предложенията битумни керемиди на пазара. Онлайн всеки може да види отлични, практични и естетически завършени покриви на големи сгради, на еднофамилни къщи, на по-малки постройки. Фирмите предлагат различни по форма и цвят битумни керемиди; предлага се достъп до голямо количество данни относно приложението на различните модели шингли. Изобщо всичко, което ви интересува по темата е само на клик разстояние.

Facebook Comments

Related Post

Banner

За какво да се подготвите при ремонт на апартамент?За какво да се подготвите при ремонт на апартамент?

Spread the loveСигурно сте изчели доста статии за ремонт на апартамент, но знаете ли за какво да се подготвите при предприемане на такава ремонтна дейност… Е, искам да ви бъда

promo small ce431033 a678 4d5f 971f 6eb72417cb51

Как да направим ремонт при теч – къртене на бетон в стенитеКак да направим ремонт при теч – къртене на бетон в стените

Spread the loveКакво правите, ако имате нужда домът ви да се ремонтира. Какво правите ако има теч в банята или по някоя стена? Бъдете наясно с проблемите, които могат да