Как да направим ремонт при теч – къртене на бетон в стените

promo small ce431033 a678 4d5f 971f 6eb72417cb51
Spread the love

Какво правите, ако имате нужда домът ви да се ремонтира. Какво правите ако има теч в банята или по някоя стена?

beton1Бъдете наясно с проблемите, които могат да бъдат причинени от проникване на вода, която се прокрадва в изливаните бетонови основи.Въпросът: „как да направим къртене на бетон в стените, ако има наличен теч“, вълнува не само строителите, но и собственици на обикновени домове.

Такива най-често включват:

  • Неправилно запечатани предсрочни връзки.
  • Студени стави (където новия бетон отговаря на съществуващата бетонна основа, т.е. в допълнение на дома).
  • Водата, която, добре прониква в канализационни и изолационни тръби.
  • Цялата формация от пукнатини в стени.
  • В редки случаи, водата може премине през бетонна стена.

Ремонтът на пукнатини в стените е единственият начин да се поправи фундаментът. Това често е цял процес, който се извършва след пълна диагностика на състоянието на въпросната стена. Инжектирането с епоксидна смола или уретан е направено под натиск и, чрез бутане на материала, от вътрешната страна по пътя към външната страна.

  • Процесът на инжектиране, запълва пукнатината от горе до долу, отвътре навън.
  • Този ремонт е спирачка за проникването на вода.
  • Старият процес на по запълване на пукнатина отвътре или отвън и изкърпване с хидравличен цимент или тапа за вода не е много надежден.
  • Цялата стена е податлива към движения, защото хидравличният цимент няма сили да издържат на бъдещото движение. В тези случаи може да се причини счупване и пукнатината във фундаментната стена да се затвърди.

Епоксидните инжекции се считат за структурни елементи в някои домашни ремонти.

506194e562e89afdbe7f5596f33393a9Уретановите инжекции ще спрат водата, но не са структурни поправки. Стената с тях остава все още гъвкава и може да издържа на движение в самата фондация. По-новите пукнатини по домовете, които са били оставени да се утаят за най-малко 1-2 години са добри кандидати за епоксидна инжекция. Защото епоксида е като лепило, който залепва или заварява цялата пукнатина, за да бъде успешна работата.

За по-старите домове, при които не липсват пукнатини и дори, след като са били ремонтирани остават седи от пръст и тиня изградена в тях, инжекцията уретан ще бъде по-успешна за спиране на водата.

Ремонтни студени стави – предвид и факта, че тук не се използва химична връзка се създава, нов бетон, който се излива срещу стар бетон, студени стави, като например, когато се сложи допълнение на вашия дом и това може да доведе до изтичане на водата. След период от 1-2 години от ремонта водата може да спре съвместно, ако бъде инжекция уретан.Ремонт на предсрочните връзки и пръти – след като формите са отстранени, предсрочните връзките отвън обикновено са покрити с гъвкав полимер или хидравличен цимент преди влажна доказателство или хидроизолационна мембрана, която е приложена към фундамента. Тези връзки могат да протекат предсрочно с течение на времето, ако работата не е направена правилно.

Инжектирането на моментна връзка под натиск от вътрешната страна с уретанова смола ще спре теч.

Ремонтни тръби и прониквания – по време на строителството на един дом, дупките в основите са сърцевината, могат да дадат възможност за проникване на вода.

Например, една типична канализация може да е с линия 4 инча (10,2 см). Дупката може да е до 5 инча (12.7 см) или по този начин остават празни между външната страна на канализационните тръби и бетона. Преди засипване на фондацията от външната страна, тези кухини се пълнят с хидравличен цимент. Неправилното изолиране около тръбата може да доведе до проникване на вода.За да спрете отворът за тръбата да не изтича, инжектирането на уретанова смола, която се разширява до 20х обема и по този начин запълва празнотата отвътре навън. Инжектирането около отворът за тръбата от вътрешната страна ще спре просмукване на вода.Инжектирането на уретанова смола под налягане ще запечата и запълни тези празнини и джобове по този начин ще доведе до спиране на теча.

С екип от специалисти по къртене на бетон в стените може да решите всяка авария бързо и лесно!

Facebook Comments

Related Post

Banner

За какво да се подготвите при ремонт на апартамент?За какво да се подготвите при ремонт на апартамент?

Spread the loveСигурно сте изчели доста статии за ремонт на апартамент, но знаете ли за какво да се подготвите при предприемане на такава ремонтна дейност… Е, искам да ви бъда