Ремонт на стара къща

Spread the love

Какво да правим с падащите прозорци, повредената сайдинг и тавани?

7683f81d8d5952b554446da3984bbcf3ffa06828Ако мислите за ремонт на стара къща, и имате ограничен бюджет, е нормално да сте загрижени за свързаните с това разходи. И докато няма съмнение, че някои големи ремонти, като нови подове и покрив, ще струват скъпо, много други ремонтни задачи всъщност са прости поправки, които всеки, който има няколко основни инструмента, може да направи. И ако имате много свободно време, можете дори да опитате да направите някои или всички тези ремонти сами. Основното нещо е да мислите за ремонт в контекста на мястото, където живеете. Това ще ви помогне да вземете правилните решения за това къде да започнете, когато става въпрос за ремонт на стара къща в рамките на бюджета.

Очевидно е, че една от най-големите разходи за ремонт на стара къща е покривът и въпреки че е необходимо, когато трябва да се запази конструкцията, това също е задача, която е по-добре да се остави на професионалистите. Покривът е трудна работа, и освен това се нуждае от стабилна основа, за да стои на него. Трябва да помислите дали имате уменията да изпълните тази задача, тъй като това ще повлияе на дългосрочната ви способност да използвате ремонтираното пространство.

Малки ремонти, когато бюджета е ограничен

В много случаи най-елементарният ремонт може да се извърши само чрез замяна на износени греди и гипсокартон. Често повредената греда или гипсокартон не ви позволяват да използвате целия периметър на помещението, така че винаги си струва да извършите този вид работа възможно най-скоро. Цената на замяна на греди и гипсокартон е малка, така че си струва да инвестирате пари в усилия, за да увеличите функционалността на вашето жилищно пространство.

Външната част на вашия дом също ще изисква известно внимание.

Въпреки че обикновено не е необходимо да заменяте целия външен кофраж на вашия дом, определено си струва да проверите дали можете да отстраните някакви малки проблеми, които могат да попречат на кофража да работи правилно. Ако имате възможност, често можете да спасите тази област и да я използвате отново. Повредената дръжка на вратата, повредената обшивка или липсващите скоби са всички области, които може да изискват някаква работа на открито.

Обърнете внимание на интериора на стария си дом

Когато сте готови с външната част, важно е да обърнете внимание на интериора на стария си дом. Една от най-големите грешки, които собствениците на жилища правят, когато се опитват да ремонтират покривите и стените си, е, че не ремонтират дренажната система, която имат. Лош дренаж не само представлява потенциална опасност за здравето, но и може да доведе до натрупване на влага, което може да доведе до всичко, от мухъл до структурни повреди на вашите стени. Важно е да обърнете внимание на тази част от дома си и да отстраните всички проблеми с дренажа, които откривате.

Последното нещо, което трябва да обърнете внимание, когато ремонтирате интериора на дома си, е да се уверите, че поддържате добро ниво на детайлите в интериора. Независимо от това, което правите, за да поправите покрива или основата на дома си, рискувате да забравите нещо, което с течение на времето ще доведе до влошаване на интериора. По-специално, прозорците и плъзгащите се стъклени врати могат лесно да загубят формата си, след като са били оставени в елементите в продължение на години. Така че е от решаващо значение да държите под око интериора по същия начин, по който подобрявате външния вид на имота си.

 

Facebook Comments

Related Post

hydrostop

Видове битумни керемиди и избор за покривиВидове битумни керемиди и избор за покриви

Spread the loveБитумните керемиди са произведения на съвременната индустрия, които се явяват алтернатива на класическите изпечени керамични керемиди. Те са различни видове в смисъла на техните спецификации и според начина

promo small ce431033 a678 4d5f 971f 6eb72417cb51

Как да направим ремонт при теч – къртене на бетон в стенитеКак да направим ремонт при теч – къртене на бетон в стените

Spread the loveКакво правите, ако имате нужда домът ви да се ремонтира. Какво правите ако има теч в банята или по някоя стена? Бъдете наясно с проблемите, които могат да